Thursday, June 26, 2008

Produk Mendapat Pengiktirafan JAKIM

Alhamdulillah saya bersyukur kehadrat ilahi, Pada hari ini selepas saya balik dari Shah Alam untuk urusan meminta subsidi minyak diesel untuk kegunaan lori syarikat, saya telah dikhabarkan berita gembira yang produk mee bagi Cik Siti Sdn Bhd telah mendapatkan pengiktirafan HALAL JAKIM. Saya amat bersyukur kepada Allah S.W.T kerana dengan berkat usaha beberapa tahun yang lalu untuk mendapatkan sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) akhirnya Cik Siti Sdn Bhd telah Berjaya mendapatkan status mee kuning yang halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia(JAKIM) Selepas kali kedua membuat permohonan, Maka tanpa ragu-ragu lagi kami akan bergerak dan berusaha dengan lebih yakin dan mempunyai keazaman untuk bergerak lebih baik dan bersepadu bagi mencapai wawasan yang ditetapkan. Seiringan dengan misi yang memberikan kami masa untuk membesarkan lagi rangkaian pemasaran bagi jenama Cik Siti ini. Kami mengharapkan para pengguna sediada atau pengguna yang baru mencuba produk kami selepas ini tidak lagi was-was terhadap produk cik siti. Semestinya produk yang keluaran yang berkualiti dan halal di samping memastikan ia tidak memberi kesan yang buruk kepada pengguna. Maka pilihlah produk keluaran Bumiputera Islam yang Halal, Suci dan Lazat.

Friday, June 20, 2008

Mee Kuning Cik Siti

Produk Mee Kuning yang dikeluarkan Cik Siti Sdn Bhd adalah bebas daripada e-coli. Ini berdasarkan kepada kajian makanan yang dilakukan oleh Permulab dengan mengambil sampel daripada kilang mee Cik Siti. Kajian ini penting bagi menjamin mee yang dikeluaran cik siti menepati piawaian makanan yang ditetapkan. Kami telah mengambil langkah ini kerana kami ingin menjaga kualiti dan pemnawaran produk yang boleh memenuhi permintaan di pasaran. Jika dilihat mee kuning lain yang tahan lam sehingga seminggu walaupun tidak disimpan dalam peti ais sememangnya mee tersebut mempunyai tahap kandung bahan kimia atau bahan pengawet yang tinggi membolehkan mee bertahan lama.

Maka perlulah untuk menjaga kualiti mee kami ini disarankan kepada pengguna menyimpan di tempat yang sejuk dan dingin. Kebiasaan mee yang tidak mempunyai bahan pengawet hanya beberapa hari sahaja. Ia juga bergantung kepada kualiti semasa proses pembuatan mee tersebut. Fakta yang saya perolehi Isu Penggunaan Asid Borik dalam mee kuning daripada website : myhalal

Oleh yang demikian wajarlah bagi pengguna atau pelanggan yang ingin kepada produk yang diyakini bersih, lazat dan halal bagi menjamin kesihatan diri kita semua. Insyallah!!

Thursday, June 19, 2008

banner Cik Siti Sdn Bhdhala, suci dan lazat

Wednesday, June 18, 2008

Pembinaan dan Pengesahan Pembungkusan

Label dan Pembungkusan lama yang digunakan tidak berapa sesuai lagi kerana CSSB telah mempunyai pasaran yang luas dan telah dikenali ramai maka CSSB telah membuat pembungkusan baru yang dibagunkan oleh unit promosi untuk pembungkusan baru mee cik siti yang akan dikeluarkan dalam masa yang terdekat ini, dimana kami masih menunggu pengesahan halal daripada pihak JAKIM. Untuk memastikan kejayaan pemasaran CSSB ke peringkat yang lebih tinggi. Kami cuba mencapai visi yang ditetapkan dalam masa yang terdekat ini. CIk Siti Sdn Bhd telah membina rangkaian pemasaran yang kuat di sekitar negeri Selangor dan kuala Lumpur dengan berdasarkan jenama produk yang semakin dikenali di pasaran. Pengguna yang bijak tentu sekali memilih keluaran yang berkualiti dan halal di samping memastikan ia tidak memberi kesan yang buruk kepada pengguna. CSSB juga telah mengawal mutu dan kualiti produk yang dikeluarkan dengan teliti di mana pada tahun ini Syarikat Cik Siti Sdnn Bhd telah mendapat Penghargaan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dalam menepati Kajian premis makanan 2007/2008. CSSB yang mempunyai status bumiputera yang membuat makanan halal yang menjadi Ahli Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM).

Selamat Datang ke Laman Cik Siti Sdn Bhd

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera kepada semua pelanggan dan pelawat blog ini.... Cik Siti Sdn adalah sebuah syarikat yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang ditubuhkan pada 2002 dan beroperasi perniagaan Mee pada awal tahun 2003 yang memberi tumpuan dalam bidang pembekalan makanan halal yang diproses oleh orang Melayu Islam seperti Mee Kuning, Kuey Teow, Tauhu, Fucuk dan Santan segar.

Sejak ditubuhkan Cik Siti Sdn Bhd. atau singkatan (CSSB) telah membekalkan 200 pemborong dan pengedar dengan mendapatkan kepercayaan pelanggan-pasar borong, kantin-kantin sekolah, peniaga-peniaga runcit, peniaga pasar malam, kedai makan dan pengusaha restoren yang melebihi 600 pengguna.

jumlah pemborong/pengedar dan pelanggan yang semakin bertambah dari tahun ke tahun ini mengambbarkan tahap kepercayaan pelanggan terhadap kualiti barangan dan khidmat yang disempurnakan oleh CSSB. Kepercayaan yang sama juga diberi oleh pemborong-pemborong utama dan pengedar barangan untuk berganding bahu dan bekerjasama dengan CSSB. Saya sedang memperbaiki mutu pengeluaran dari segi pemprosesan produk dan pengurusan pentadbiran, pemasaran dan pengeluaran produk dari masa ke masa.

Saya amat bersyukur kepada Allah s.w.t kerana telah memberikan saya pertolongan dalam menyelesaikan masalah dalam urusan pentadbiran, saya telah mengambil 2 orang pelajar latihan industri daripada Universiti Pendidkan Sulatan Idris dan mereka telah berjaya memberi idea dan pendapat yang bernas dalam membuka Blog Cik Siti yang saya idamkan selama ini. Saya amat berbangga dengan terbinanya blog Cik Siti Sdn Bhd yang diusahakan oleh 2 orag pelajar dari UPSI ini. Dengan adanya blog sendiri bagi syarikat Cik Siti Sdn Bhd (CSSB) maka bermulalah era blog yang ditunggu oleh saya untuk memperluaskan lagi pasaran ke seluruh Malaysia. Segala maklumat produk, promosi dan laporan terkini CSSB bolehlah diberitakan di dalam blog ini, maka tidak perlu untuk saya mengambil masa yang lama memuatkan artikel atau bahan untuk tatapan pelanggan dan pelawat blog CSSB.Saya akan memuatkan secepat mungkin senarai produk bagi syarikat ini. akhir kata dari saya jangan lupa beli Produk keluaran bumiputera Islam yang halal, suci dan lazat.

Tuesday, June 17, 2008

Monday, June 16, 2008

Hubungi kami

Untuk membuat tempahan atau sebarang pertanyaan
sila hubungi kami di alamat:

CIK SITI SDN BHD (587924-U)
LOT 228D, BATU 16 SG. PLONG
47000 SUNGAI BULOH,
SELANGOR DARUL EHSAN
tel/fax:03-60382931

Email : meeciksiti@gmail.com

Saturday, June 14, 2008

Produk Keluaran Cik Siti Sdn Bhd

PRODUK CIK SITI SDN BHD

MEE CIK SITI

KUEY TEOW

Tauhu Goreng

Tauhu Basah


FUCUK

SANTAN SEGAR
TEL/FAX : 03-60382931


wawasan cik siti

Visi

Menjadikan Cik Siti Sdn Bhd sebagai pembekal mee kuning, tauhu dan kuey teow pilihan kepada semua pengguna. Kami juga ingin meluaskan pasaran produk kami di luar kawasan lembah Klang dan Negeri Selangor.

Misi

Beriltizam untuk membekalkan barangan yang halal dan bersih mengikut kehendak Islam dan perkhidmatan yang berkualiti dengan disokong oleh semua pihak.

AHLI BERDAFTAR DENGAN PPIM

Sebagai sebuah syarikat bumiputera islam yang menghasilkan produk

makanan halal, kami telah menjadi ahli berdaftar

dalam Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM).

Kami,Cik Siti Sdn Bhd sentiasa bersedia membekalkan produk-produk

berkualiti yang dihasilkan oleh syarikat kami kepada anda dengan harga yang berpatutan

produk keluaran juga menepati status seperti berikut:
· Dijamin halal

· Produk yang Suci dan Bersih
· Lazat Dimakan
· Boleh terus Dimakan

Menyediakan makanan halal satu tanggungjawab fardhu Kifayah kerana “perniagaan adalah ibadah”


Friday, June 13, 2008

Sekilas Sejarah Mee Kuning Cik Siti

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera kepada semua pelanggan dan pelawat blog ini.... Cik Siti Sdn adalah sebuah syarikat yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang ditubuhkan pada 2002 dan beroperasi perniagaan Mee pada awal tahun 2003 yang memberi tumpuan dalam bidang pembekalan makanan halal yang diproses oleh orang Melayu Islam seperti Mee Kuning, Kuey Teow, Tauhu, Fucuk dan Santan segar. Mee ini diproses dan dikeluarkan oleh PENGILANG/PENGELUAR/PEMBEKAL yang beralamat di:

CIK SITI SDN BHD (587924-U)
LOT 228D, BATU 16 SG. PLONG
47000 SUNGAI BULOH,
SELANGOR DARUL EHSAN
tel/fax:03-60382931

Sejak ditubuhkan Cik Siti Sdn Bhd. atau singkatan (CSSB) telah membekalkan 200 pemborong dan pengedar dengan mendapatkan kepercayaan pelanggan-pasar borong, kantin-kantin sekolah, peniaga-peniaga runcit, peniaga pasar malam, kedai makan dan pengusaha restoren yang melebihi 600 pengguna.

jumlah pemborong/pengedar dan pelanggan yang semakin bertambah dari tahun ke tahun ini mengambarkan tahap kepercayaan pelanggan terhadap kualiti barangan dan khidmat yang disempurnakan oleh CSSB. Kepercayaan yang sama juga diberi oleh pemborong-pemborong utama dan pengedar barangan untuk berganding bahu dan bekerjasama dengan CSSB. Saya sedang memperbaiki mutu pengeluaran dari segi pemprosesan produk dan pengurusan pentadbiran, pemasaran dan pengeluaran produk dari masa ke masa.

Saya amat bersyukur kepada Allah s.w.t kerana telah memberikan saya pertolongan dalam menyelesaikan masalah dalam urusan pentadbiran, saya telah mengambil 2 orang pelajar latihan industri daripada Universiti Pendidkan Sulatan Idris dan mereka telah berjaya memberi idea dan pendapat yang bernas dalam membuka Blog Cik Siti yang saya idamkan selama ini. Saya amat berbangga dengan terbinanya blog Cik Siti Sdn Bhd yang diusahakan oleh 2 orang pelajar dari UPSI ini. Dengan adanya blog sendiri bagi syarikat Cik Siti Sdn Bhd (CSSB) maka bermulalah era blog yang ditunggu oleh saya untuk memperluaskan lagi pasaran ke seluruh Malaysia. Segala maklumat produk, promosi dan laporan terkini CSSB bolehlah diberitakan di dalam blog ini, maka tidak perlu untuk saya mengambil masa yang lama memuatkan artikel atau bahan untuk tatapan pelanggan dan pelawat blog CSSB.Saya akan memuatkan secepat mungkin senarai produk bagi syarikat ini. akhir kata dari saya jangan lupa belilah Produk keluaran bumiputera Islam yang halal, suci dan lazat.